Trägolv

Trä har använts som byggnadsmaterial i våra hem i urminnes tider. Ett trägolv passar nästan överallt och smälter in i alla typer av inredningar. Välj det du tycker är snyggast, ett klassiskt mönstrat trägolv, ett stramt modernt eller kanske ett mer traditionellt plankmönster. Vad du än väljer, så får du ett golv som är skönt att gå på, som känns varmt och som för in ett stycke natur i ditt hem. Det finns många olika träslag att välja mellan och dessa har olika färg, ådring och struktur. De utvecklas dessutom i tiden på olika sätt. En del träslag mörknar, andra ljusnar och några får en varmare och djupare ton. Trägolv blir helt enkelt vackrare med åren.

Ek lackad/oljad
Ek är verkligen ett tidlöst och klassiskt träslag. Du kan välja mellan en lugn och harmonisk ådring eller ett mer livligt utseende som även har ett större inslag av kvistar och liv. Förutom att träslaget är tåligt och hårt, är det också ett av de mest användbara träslagen. Detta bland annat beroende på sitt neutrala utseende.

Bok
Bok är ett träslag med en varm känsla och en lugn karaktär. Helt enkelt en kombination som skänker värme och stil åt rummet. Träslaget är dessutom tåligt på grund av sin hårdhet och passar därför utmärkt för t ex barnkammaren.

Ask
Ask är ett hårt och tåligt träslag som passar i tuffare miljöer. Träslaget är blont med en härlig lyster och ger därmed rum en ljus och luftig inramning. Askens livfulla och markerade ådring, bidrar till att ge liv åt omgivningen.

Björk
Ett golv av björk är ett av det mest nordiska vi kan frambringa. Träslaget ger rummet en speciell karaktär tack vare sin vackra lyster och den sköna känslan av ett björkgolv under fötterna.

Lönn
Om du är ute efter en ljus och elegant miljö kan golv av lönn vara ett bra val för dig. Lönn har en lugn och smäcker ådring. Träslaget är dessutom ett hårt träslag som garanterar ett tåligt golv.

Körsbär
Körsbär är ett relativt mörkt träslag som skapar en exklusiv atmosfär. Träslaget har en rödbrun ton som lyfter vilket rum som helst och ger en varm och skön inramning. Körsbär mörknar med tiden och åldras med värdighet.

Merbau
Merbau är ett mycket hårt träslag som skapar en alldeles särskild atmosfär tack vare sin kombination av det mörka och det sköna exotiska. Med Merbau på golvet får du en behaglig och ombonad miljö. Vi använder uteslutande trä som inte utarmar regnskogen.